Novi Sad
03.06.2012.
09:13 > 06:20
Uprkos tome što su cene stambenog i poslovnog prostora u Srbiji pale od 2009. za oko 40 odsto sve je manje kupaca, kažu stručnjaci i predstavnici agencija za nekretnine.
  • agent ns

    03.06.2012 11:58
    haos na trzustu
    Evo informacije iz prve ruke.Radim ovaj posa jako dugo,preko deset godina.Nikada nije bilo ovako tesko,cene su pale,pa sporadicno pocinju ponovo da rastu.Prodavci formiraju cenu prema svojim potrebama.Vecinom su to starije osobe koje prodaju stan ili kucu,da obezbede deci neki stanbeni prostor,ako imaju jedno dete nije problem,ali ukoliko ih je vise...visa je i cena nekretnine.Cene koje su pale i ostale na tom nivou recimo da su sada realne u odnosu na prethodni period,ali i to je puno jer nema para,a i oni koji imaju pare tesko ulecu u bilo kakvu kupovinu.Puno pogledaju raznih nekretnina,pa tek onda nisu nacisto sta kupiti.Ranije su gledali cenu i lokaciju-sto atraktiviju.Danas traze puno kvadrata i vecu sobnost za sto manje para,a lokacija nije vise od presudnog znacaja.Nesto vise nego ranijih godina se traze kuce i placevi.Medjutim toga je jako malo u ponudi po realnoj ceni.Moja porodica i ja zivimo na top lokaciji,od koje nam je vec muka,prodajemo tu nekretninu i kada se to konacno desi odlazimo iz grada.Novosadjani se u poslednje vreme sele u okolna mesta,pa se i tamo menjaju cene na vise,jer je potraznja veca nego ranije.Nisu svesni,da prodaju kucu od naboja,za koje traze previse,a nece je prodati za zeljenu cenu.Jednostavno vrtimo se u krug,puno radimo i trosimo na benzin,telefon,amortizacija vozila,moje vreme...a posle bude hvala dovidjena,javicemo se kada odlucimo,a to znaci nikada u vecini slucajeva.Nema vise ili jako retko,onih kupaca koji resavaju u dva dana.Mediji unose veliki nemir i u ovo malo kupaca koji bi i kupili nesto,veoma cesto naduvaju pricu.Kreditni kupci su po meni najrizicnija grupa,mislim da nije momenat za takvu vrstu kupovine,bar ne dok se ova sugava drzava ne unormali.Kes kupci su apsolutno bezbedni,kada se dobro proveri nekretnina,od strane advokata,nema potrebe za strah,radi se po sistemu ISPLATA-KLJUCEVI-OVERA UGOVORA-ODMAH STUPANJE U POSED.Pozdarv kolegi Bojanu,cene su u nekim slucajevima i do 2000e/m2,prodao covek celu zgradu,ali za odabrane...tu nisu obicni smrtnici,to su ONI JADNI STO SE MUCE I NEMAJU.Veoma puno se pojavljuje u poslednje vreme u ponudi-prodaji nekretnina stanova i kuca,onih koji prodaju,jer nemaju osnovne uslove za zivot,nemaju sta da jedu.RAZMISLITE O TOME.
  • Prodavac

    03.06.2012 11:35
    Po mom iskustvu padaju samo cene ako fizicka lica prodaju stan, razne gradjevinske firme i nazovi investitori još uvek drže nerealno visoke cene.
  • rupert

    03.06.2012 11:23
    Dakle posebno se isplati kupovina luksuznih velikih stanova na eksluzivnim lokacijama? E odlično, to će rešiti naše probleme
  • Kupac

    03.06.2012 10:27
    Konsultant-Parazit?
    Cene su još uvek naduvane i nerealne. To su učinili gradjevinska mafija i "konsultanti" po agencijama za nekretnine koji rade na procenat. Agencije angažuju mlade i nezaposlene "agente" kojima od prodaje daju 100-200 evra a oni maznu razliku do 2000. Sada je tome došao kraj. Ne kupuju više oni koji peru novac na ovaj način nego samo oni koji su podigli kredite.
  • 03.06.2012 09:57
    Znaci da cena ne odrazava pravu vrednost nekretnina?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna